Ne-am obisnuit sa credem ca, asa cum petrecem noaptea de Revelion ne va merge tot anul. Tinuta pe care o purtam la trecerea dintre ani are o mare importanta in acest sens, fiind nu doar o reflexie a ceea ce suntem, ci si cum ne dorim sa fim in anul care urmeaza.
Cuvantul „Revelion” a intrat in vocabularul romanesc in secolul al XIX-lea, in familiile de boieri care-si trimisesera copiii la studii in strainatate. Termenul provine din limba franceza, de la „réveil”, care inseamna „trezire”. La inceput, termenul a fost folosit pentru masa care avea loc in noaptea de Craciun, ca mai apoi sa fie extins pentru orice masa care avea loc noaptea tarziu. In ziua de azi, se foloseste doar pentru evenimentul trecerii dintre ani. In tara noastra, petreceri in noaptea de Revelion au inceput sa se organizeze abia spre sfarsitul secolului al XIX-lea, in familiile burgheze
Revelionul simbolizeaza lasarea in urma a trecutului si inceputul unei noi vieti, de aceea majoritatea dintre noi alegem sa purtam haine noi si sa aratam cat mai bine in acel moment.
Exista superstitia conform careia, daca purtam haine vechi, uzate sau gaurite, vom atrage saracia in anul care urmeaza. Cel mai recomandat este sa purtam rosu – pentru a atrage norocul sau haine stralucitoare
Piesa considerata cea mai eleganta si feminina ramane rochia lunga, insa pe langa aceasta exista o multitudine de alte optiuni care ne pot pune in valoare la acest eveniment special. Persoanele mai non-conformiste pot opta pentru pantaloni scurti din paiete cu talie inalta, top din matase, eventual cu spatele gol sau decolteu adanc si pantofi stiletto. O tinuta interesanta poate fi obtinuta si combinand o rochia din paiete cu cizme lungi. Pentru persoanele mai conservatoare, rochiile din catifea raman o optiune valabila, iar pentru cele care isi doresc sa fie elegante si, in acelasi timp, sa se simta comod, exista salopete din materiale pretioase.
Sursa foto: www.pexels.com; www.pinterest.com; www.unsplash.com