STILLISTA

Descopera-ti potentialul maxim prin strategia vestimentara ideala

Animal print – simbolul puterii, care nu se demodeaza niciodata

Definitoriu pentru stilul vestimentar dramatic, animal print-ul a fost dintotdeauna un simbol al puterii. Omniprezent in istoria umanitatii, originea sa este in vechime, cand omul preistoric vana animale pentru hrana si isi confectiona din blana lor haine rudimentare, care aveau rolul de a proteja corpul de vant, frig etc.

Mai apoi, in Antichitate, pieile de animal erau folosite pe post de trofee – in special pielea de leopard si de tigru, simbolizand un statut social inalt. Hercule, eroul din mitologia greaca, dupa ce a ucis Leul Nemean, a purtat pielea lui ca simbol al puterii.   

In fashion, animal print-ul a fost introdus in perioada anilor 1930, care corespunde stilului Art Deco. 

In anii 1940 a inceput revolutia feminista si femeile au inceput sa poarte haine din blana ca simbol al puterii si al bogatiei. 

In anii 1950, animal print-ul a devenit popular in tinutele personajelor din filme. 

In anii 1960, designerul Rudy Dietrich a creat o colectie intreaga avand la baza print-ul de leopard.

In anii 1970, a devenit populara rochia cu animal print, introdusa pentru prima data de designerul Diane Von Furstenberg, rochie mult-iubita si purtata de multe femei si in ziua de azi. In perioada anilor 1970, animal print-ul a inceput sa fie foarte popular, fiind implicat intr-o multitudine de miscari si stiluri de viata. De exemplu, stilurile hippie, rock si punk au preluat acest element si l-au folosit inclusiv la pantaloni, jachete si accesorii, pentru a-i „sterge” imaginea elitista de pana atunci.  

In ziua de azi, animal-print-ul nu se rezuma doar la pielea de tigru sau de leopard, ci include si animale mai inedite din punct de vedere stilistic, cum ar fi sarpele, zebra sau vaca. El este purtat sub toate formele posibile, de la tinute de zi, de mers la birou, pana la piese spectaculoase pentru evenimente deosebite. Un accesoriu cu animal print poate scoate usor o tinuta din anonimat – de exemplu, o pereche de loaferi cu animal print purati cu jeansi si camasa din material fluid.