STILLISTA

Descopera-ti potentialul maxim prin strategia vestimentara ideala

Tu cum te imbraci atunci cand stai in casa?

Vestimentatia pe care o purtam comunica despre noi mult mai multe informatii decat reusim sa transmitem verbal. Uneori avem inspiratie si reusim sa compunem o tinuta reusita in doar cateva minute, alteori potrivirea hainelor pentru ziua in curs se transforma intr-un adevarat ritual consumator de timp si de nervi. 

Este adevarat ca putem afla foarte multe despre un individ analizand modul in care se imbraca in societate, insa si mai multe lucruri am putea afla daca l-am vedea cum se imbraca atunci cand sta acasa, in special atunci cand nu il vede nimeni. 

Suntem obisnuiti sa purtam masti sociale, in functie de evenimentele la care participam si de oamenii cu care interactionam, practic actul de a ne imbraca este aproape intotdeauna in relatie cu ceilalti. Insa cum ramane cu relatia cu noi insine?

Fara sa ne dam seama, in general ne punem pe noi insine pe ultimul loc. Ne-am obisnuit, probabil datorita unor programe invatate in copilarie, sa purtam in casa asa-zisele „haine rele”, acele haine uzate, prea urate pentru a mai fi purtate pe strada, mai exact, acele haine care ne fac „nedemni” de a da ochii cu ceilalti. si totusi, prima persoana cu care dam ochii este chiar persoana noastra, atunci cand ne privim somnoroase in oglinda si ne schitam in minte planul de actiune pentru ziua respectiva. 

Conform statisticilor personale, principala asteptare pe care o are o femeie de la imbracamintea pe care o poarta in casa este confortul. Nimic mai simplu. Insa, as mai avea cateva idei de adaugat:

- poarta intotdeauna in casa haine frumoase – vei ajunge sa te iubesti mai mult pe tine insati, iar o persoana cu stima de sine crescuta emana incredere si echilibru si atrage oameni pozitivi in jurul sau;

- alege intotdeauna materiale moi, fine, confortabile – senzatia pe care hainele o lasa in contact cu pielea influenteaza foarte mult starea psihica;

- foloseste cromo-terapia – in casa, ne permitem sa purtam orice culoare sau combinatie de culori, in orice cantitate sau intensitate – De ce sa nu le folosesti in mod constient pentru a obtine starea emotionala si efectul pe care il doresti?

- alege haine usor de imbracat si care nu te strang, acele haine care iti ofera senzatia de libertate;

- merg mai departe cu ideea de „libertate” si iti propun sa iti dai voie sa porti in casa acele haine pe care le iubesti (oricat de excentrice ar fi ele) si pe care inca nu ai curajul sa le porti in societate.